Ναυτικό Ναυτικό Ναυτικό Κατασκευή Ιστοσελίδων Εκπαιδευτική επίσκεψη στο PacificPrincess

From wikistartups
Revision as of 07:36, 22 November 2020 by QWFSelina371 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Κατασκευή Ιστοσελίδων Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε στο υπό αμερικανική σημαία κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess που κατέπλευσε την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι του Βόλου, η Γ΄ τάξη του Ναυτικού Τομέα Πλοιάρχων και Μηχανικών του 2ου"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο PacificPrincess Κατασκευή Ιστοσελίδων
Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε στο υπό αμερικανική σημαία κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess που κατέπΒόλοΒόλου</a>, η Γ΄ τάξη του Ναυτικού Τομέα Πλοιάρχων και Μηχανικών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.


Φιλόξενη και εξυπηρετική ήταν μαζί τους ως συνοδός η Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Κυρίτση Αθηνά.


Επίτιμος προσκεκλημένος τους ο σχολικός σύμβουλος και αιρετός καθηγητής του ΠΥΣΔΕ Ν. Μαγνησίας κ. Σταχτέας Χαράλαμπος ο οποίος παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών στο πλοίο διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» το υψηλό επίπεδο στο οποίο κινείται ο Ναυτικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.


Τα παιδιά στην επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αξιωματικούς της γεφύρας και της μηχανής του πλοίου και να συζητήσουν μαζί τους σε αγγλική ναυτική ορολογία για τα νέα συστήματα Ναυσιπλοΐας, τον Ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό του, για τα σωστικά μέσα που ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμα σε ώρα ανάγκης, για την οργάνωση του μηχανοστασίου και τον εξοπλισμό του μηχανουργείου του, το σύγχρονο control room και την άρτια διαχείριση των στεγανών χώρων του πλοίου που ελέγχονται ηλεκτρονικά στα ύφαλα μέρη του πλοίου με υδατοστεγείς πόρτες και στα έξαλα μέρη με πυρίμαχες για τον κίνδυνο της φωτιάς.


Ειδικά για τα Σωστικά Μέσα του πλοίου οι μαθητές παρακολούθησαν ξεχωριστό μάθημα που περιλάμβανε επίδειξη χρήσεως των πυροσβεστικών μέσων και μερική καθέλκυση μίας από τις μεγάλες σωστικές λέμβους χωρητικότητας 150 ατόμων καθώς και παρουσίαση του εξοπλισμού επιβίωσής τους.


Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στους χώρους ενδιαιτήσεως και ψυχαγωγίας των επιβατών και όπως είναι φυσικό εντυπωσιάστηκαν από την άνεση και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει αυτά τα πλοία.


Συνοδοί εκπαιδευτές της επισκέψεως ήταν οι καθηγητές τους κΠαρίσης Δημήτριος, κ. Μπαντώλας Στέφανος, κ. Ρήγας Αντώνιος, κ. Χιώτογλου Ιωάννης, κ. Φατσή Μαρία, κ. Χατζή Χαριτίνη και ο κ. Καλαϊτζίδης Ιωάννης.


Με το πολυεθνικό προσωπικό του πλοίου, τα παιδιά και οι καθηγητές τους αντάλλαξαν με άνεση εγκάρδιες και φιλικές κουβέντες μεταξύ των οποίων και με μία Ιταλίδα Ανθυποπλοίαρχο, στο πρόσωπο της οποίας οι μαθήτριες δικαίωσαν τις ελπίδες τους για ναυτική καριέρα.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Κατασκευή Ιστοσελίδων «Χρειάζεται καλύτερος έλεγχος στους αγοραστές όπλων»
Ομπάμα: Το Κονγκρέσο πρέπει να ψηφίσει για την οπλοκατοχή
Η πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική βάση της Ουάσινγκτον δείχνει ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν καλύτερο τρόπο ελέγχου της ψυχικής κατάστασης των αγοραστών όπλων, δήλωσε χθες ο πρόεδρος Ομπάμα.Ο αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή τη δήλωση ενώ περισσότερες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Άαρον Αλέξις, τον 34χρονο φερόμενο ως δράστη της επίθεσης με 12 νεκρούς, στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον, πριν από δύο ημέρες.«Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι πρόκειται για άτομο που ενδεχομένως να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo για τον Αλέξις, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.«Το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε ένα επαρκές σύστημα ελέγχου των πληροφοριών για τους αγοραστές όπλων είναι κάτι που μας καθιστά πιο ευάλωτους σε τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες», είπε ο Ομπάμα.Η Αστυνομία του Ρόουντ Άιλαντ είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα το Ναυτικό ότι ο Αλέξις είχε παραπονεθεί ότι «άκουγε φωνές». Ο 34χρονος είχε άδεια να μπαίνει στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού παρά τις παλαιότερες συλλήψεις του και την απόλυσή του από το Σώμα, το 2011, για θέματα απείθειας.Σύμφωνα με το FBI ο Αλέξις χρησιμοποίησε ένα έγκυρο πάσο για να μπει νόμιμα στο κτίριο 197 του Νέιβι Γιαρντ, δεδομένου ότι εργαζόταν ως υπεργολάβος εκεί, είπε νωρίτερα χθες η Βάλερι Παρλέιβ, η υποδιευθύντρια του FBI που είναι αρμόδια για την περιοχή της Ουάσινγκτον. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 34χρονος ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι κατά την είσοδό του, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του και ένα ημιαυτόματο AR-15. Το τουφέκι είχε αγοραστεί νομίμως στη Βιρτζίνια.Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo ότι έχει λάβει μέτρα «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του» για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, αλλά όπως πρόσθεσε, το Κονγκρέσο πρέπει να ψηφίσει νέους νόμους. Ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε για το γεγονός ότι λίγο μετά τις επιθέσεις πραγματοποίησε ομιλία για την οικονομία. «Το Κονγκρέσο έχει πολλή δουλειά αυτή τη στιγμή. Δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός», σχολίασε ο πρόεδρος.


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα μουσεία όλης της χώρας!Ένα πλήθος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ερεθίζουν το ενδιαφέρον για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία με ξεναγήσεις, διαλέξεις και προβολές και εξάπτουν τη φαντασία με εκπαιδευτικά προγράμματα, ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια για παιδιά, θα πραγματοποιηθεί στα μουσεία και σε ποικίλους άλλους χώρους σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο.


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού, στον οποίο από το 2003 συμμετέχουν και οι 50 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Στόχος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.


Για τις δύο αυτές ημέρς η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στην Αττική


Αθήνα, αρχαιολογικός  χώρος Ακρόπολης
27 Σεπ Τεμβρίου 2013, 9.30-11.00π.μ.
«Τα πρόσωπα του Χρόνου στα μνημεία της Ακρόπολης»
Θεματικές ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες Α΄ Λυκείου
(Σημείο συνάντησης: εκδοτήρια  εισιτηρίων Α.Χ. Ακρόπολης)
τηλ. 210- 3225385, 210-9239186


 Αθήνα, αρχαιολογικός  χώρος & Μουσείο Αρχαίας Αγοράς
27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Αναζητώντας τα πρόσωπα  του Χρόνου στην αρχαία Αγορά»
Εκπαιδευτική δράση  για ομάδες παιδιών προσχολικής  και πρώτης σχολικής ηλικίας με τίτλο  «Ένα άλογο σαν το δικό μου…»  και θέμα τη διαχρονική παρουσία του  αλόγου στο χώρο της αρχαίας Αγοράς (27/9, 10.00 π.μ)
Θεματικές ξεναγήσεις στην έκθεση γλυπτών/συλλογή ρωμαϊκών πορτραίτων με τίτλο «Μορφο-ποιώντας το χρόνο  της πόλης: Θεοί, ήρωες και άνθρωποι στην υπαίθρια γλυπτοθήκη της Αγοράς» (στις 27/9, 11.30 π.μ. για σχολικές ομάδες Β΄/βάθμιας, στις 28,29/9, 10.00 π.μ.  για το ευρύ κοινό).
Για τις σχολικές ομάδες, απαραίτητη η προσυνεννόηση στο  τηλ. 210-3210196, ενώ για το ευρύ κοινό  απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο  τηλ. 210-3214825. (σημείο συνάντησης: είσοδος  Α.Χ. Αρχαίας Αγοράς).
Προβολές στη Στοά Αττάλου με τίτλο «Η Αθηναϊκή Αγορά στο πέρασμα του Χρόνου: μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου» και της ταινίας «Triumph over time» (28,29/9, 9.00-13.00π.μ.).
Παρουσίαση του λυρικού  δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» (σε λιμπρέτο του συνθέτη Π.  Καρούσου και μετάφραση του ποιητή Γ. Γρυπάρη) (29/9, 13.00). ΤΗΛ.210-3210196


Αθήνα, αρχαιολογικός  χώρος Μουσών – Πνυκός – Νυμφών
27, 29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Το μοίρασμα του Χρόνου: Λατρείες της γέννησης, της ζωής και του θανάτου στον αρχαιολογικό χώρο Μουσών – Πνυκός – Νυμφών». Θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες (27/9, 10.00π.μ.) και το ευρύ κοινό (29/9, 17.00 μ.μ.)
(σημείο συνάντησης: Αγ. Μαρίνα, τηλ. 210-9240549).
Εκδήλωση «Εθνογραφώντας το Νανούρισμα» στο λόφο Φιλοπάππου, πλακόστρωτο Πικιώνη, «Φυλακές Σω Κράτους» (29/9, 19.30μ.μ)
Τηλ. 210- 9240549


 
Αθήνα, Λόφος  Φιλοπάππου, Πεζόδρομος Δημ. Πικιώνη
27 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Πεζοδρόμου Ποίησης. Ο  λόφος τω Μουσών του Δημήτρη Πικιώνη. Ένα παλίμψηστο αρχιτεκτονικών σπαραγμάτων». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές  Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.
Διεύθυνση Αναστήλωσης  Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων
210-3226549Αθήνα, Μουσείο  Π. & Αλ. Κανελλοπούλου
27, 28 Σεπ Τεμβρίου 2013
Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Το πέρασμα του Χρόνου μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Κανελλοπούλου» (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα 210-3212313, 210-3251


Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
26-29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Τα πρόσωπα του χρόνου»
Δωρεάν διάθεση οδηγού θεματικής περιήγησης με τίτλο «Αναζητώντας τα διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου» στη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Ο οδηγός θα βοηθάει τους επισκέπτες να περιηγηθούν μόνοι τους στο μουσείο, εντοπίζοντας επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν τις διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου.


Ενημερωτική ξενάγηση για το θέμα από αρχαιολόγο στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, την Παρασκευή 27 Σεπ Τεμβρίου 2013, ώρα 12:00 – 13:00. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Δευτέρα - Πέμπτη 09:00-15:00, στο 2132144891).
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» σε μαθητές της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 26.9.13.
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Χρόνος, Μύθος και Επιστήμη», με έμφαση στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, σε μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 27.9.13.


Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό  Μουσείο


27, 29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Αιώνας και Καιρός: στιγμές από  το χρονικό του Χρόνου»
Θεματική διαδρομή στη μόνιμη έκθεση για μικρούς και μεγάλους με άξονα  τις διαφορετικές απόψεις της μεσαιωνικής αντίληψης για το χρόνο και τη μεταβολή της αντίληψης αυτής στη νεότερη εποχή.
Στις 27/9 η διαδρομή θα προσαρμοστεί για μαθητικό κοινό ΣΤ΄ Δημοτικού.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 213 213 9507


Ώρες έναρξης (για Κυριακή 29/9): 10.00-12.00
 
Αθήνα, Νομισματικό Μουσείο
27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013
Εκπαιδευτικά προγράμματα :


«Ταξίδι στο χρόνο με το ευρώ» για σχολικές ομάδες με παιδιά άνω των 10 ετών (κατόπιν συνεννόησης) στις 27/9.«Ο χρόνος πάνω στο νόμισμα» για  σχολικές ομάδες (κατόπιν συνεννόησης) και για οικογένειες με παιδιά άνω των 10 ετών το Σάββατο 28/9, ώρα 11.30 π.μ. (απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής).
Μουσική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου (29/9) στις 20.00 με τον Μάριο Στρόφαλη και το Quartet-European Taxim.
Περιοδική έκθεση σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με τίτλο: «Η έννοια του χρόνου στην αρχαιότητα». Θα εκτεθούν νομίσματα με το ζωδιακό κύκλο και ευρήματα από το ναυάγιο του Μέντορα που τεκμηριώνουν την αντίληψη του χρόνου (εγκαίνια 17/10). τηλ. 210 3643774


Αθήνα, Επιγραφικό Μουσείο
27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013


«Η δήλωση του χρόνου στις αττικές επιγραφές».
Ξενάγηση σε επιλεγμένα αττικά ψηφίσματα, αναθηματικά μνημεία  και ημερολόγια θυσιών που παρέχουν στοιχεία χρονολόγησης.
τηλ. 210-8217637


Αθήνα, Μουσείο Ελληνικής  Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, Πλάκα)
28 Σεπ Τεμβρίου 2013 (11.00-13.30)
«Θυμάμαι + ζωγραφίζω ξανά, τα πρόσωπα  του χρόνου». Εργαστήριο ζωγραφικής και συζήτηση – γνωριμία και συνεργασία με τους αποφοίτους των εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου.
τηλ. 201-3312621


Αθήνα, Ελληνικό Παιδικό  Μουσείο
28, 29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Πριν, τώρα, μετά…» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για παιδιά Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
τηλ. 210-3312995
 
Αθήνα, Μουσείο αρχαιολογίας και ιστορίας της Τέχνης (Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου)
27-30 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Συναντώντας Πρόσωπα του Χρόνου στο Μουσείο αρχαιολογίας και ιστορίας της Τέχνης»
«Πρόσωπα στον Χρόνο αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στο Μουσείο αρχαιολογίας και ιστορίας της Τέχνης». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανωμένες σχολικές ομάδες Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού (27/9, στις 11.00 π.μ.) και παιδιά (29/9, στις 11.00 π.μ.). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
«Όψεις του Χρόνου: από τον  μύθο στον άνθρωπο και στο όραμα» (30/9, στις 12.00΄). Κύκλος ομιλιών:
Βασίλης Αραβαντινός, Επίτ. Έφορος Αρχαιοτήτων  Θηβών: «Μυθικές αφετηρίες, ιστορικές συγκυρίες και χρονικοί σταθμοί στην έρευνα και ερμηνεία των θηβαϊκών αρχαιοτήτων»
Δημήτρης Πλάντζος, Επίκ. Καθηγητής  Κλασικής αρχαιολογίας του Εθνικού  και Καποδιστριακού πανεπιστημίου  Αθηνών: «Άνθρωπος και χρόνος στην κλασική τέχνη»
Ελένη Σαράντη, Καθηγήτρια Βυζαντινής ιστορίας και Βυζαντινού Πολιτισμού του πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Ο Βυζαντινός χρόνος: ανάμεσα στην ιστορία και στο όραμα»
τηλ. 210-7277561


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εφόσον αποκατασταθεί η λειτουργία του πανεπιστημίου –σχετική πληροφόρηση  στην ιστοσελίδα του Μουσείου.


Αθήνα, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης


Κτήριο Πανός 22, Μοναστηράκι
29 Σεπ Τεμβρίου 2013 (12.00-13.30)
παράσταση αφήγησης παραμυθιών για  οικογένειες με τίτλο «Ξετυλίγοντας  το κουβάρι του Χρόνου» από  τους Ζωή Νικητάκη (αφήγηση), Αγγελική Γκαλή (τραγούδι, mezzo soprano), Βασίλη Αλαφογιάννη (Φλάουτο), Στάθη Ρουπακιώτη κιθάρα)
τηλ. 210-3239813, 210-3223368 (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)


 Αθήνα, κτήριο Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22)
27 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Σημάδια του χρόνου σε χάρτινα  τεκμήρια» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
τηλ. 210-3229820


Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Ο χρόνος μέσα από  τα κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού  Μουσείου»
Έκθεση με τίτλο «Ρολόγια με ιστορία» που θα διαρκέσει 20 έως 30 Σεπ Τεμβρίου στην Αίθουσα Συνελεύσεων  της Παλιάς Βουλής και σχετική  ομιλία στις 29/9, η οποία θα συνοδευτεί από θεματική ξενάγηση. Στις 27/9 η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί για σχολικές ομάδες.
τηλ. 210-3222266, 3237617


Αθήνα, Βιομηχανικό  Μουσείο Φωταερίου («Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100)
27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013
Θεματικές ξεναγήσεις για  το εργοστάσιο φωταερίου επικεντρώνοντας  το ενδιαφέρον στους ανθρώπους που  συνέδεσαν τη ζωή τους με την ιστορία  του
Προβολές αρχειακού  υλικού στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητες  οι κρατήσεις στο τηλ. 210-3475535


Αθήνα, Μουσείο  της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία


27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013 (και  μέχρι το τέλος του 2014)
«Οι πειρατές του Montfort, ο χρόνος είναι ιστορία". Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεματικές ξεναγήσεις (ομαδικές και ειδικές ατομικές)
ΤΗΛ.210-3231397


Αθήνα, κατασκευή e shop Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Remap4 (28/9)


Παρουσίαση των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων και του προγράμματος διαλέξεων του Μουσείου (29/9).


Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι  ελεύθερη κατά τη διάρκεια του τριήμερου  του εορτασμού.


τηλ. 210-7228321


Αθήνα, Μουσείο Ηρακλειδών, (Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο)


27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013


«Ο Χρόνος στην τέχνη και η  τέχνη του Χρόνου»


«Μετρώντας το χρόνο στην αρχαιότητα»  Παιδικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών και ιστορική αφήγηση για τους τρόπους μέτρησης του χρόνου, σχεδιασμοσ ιστοσελιδων τα ηλιακά ρολόγια, κατασκευη eshop το μύθο της Περσεφόνης κ.ά (27/9)


«Ταξίδι στον άχρονο χρόνο». Εργαστήριο ενηλίκων εικαστικού αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με την ART ACTS με αφορμή τους «Δεσμούς Ένωσης» του Maurits Cornelis Escher και την «επιμονή της Μνήμης» του Salvador Dali (28/9)


«Οι άλλοι, κατασκευη ιστοσελιδων εμείς … ιστορίες ανθρώπων στο χρόνο» εργαστήριο ενηλίκων εικαστικής κατασκευής ενός «πολυπολιτισμικού» χαλιού σε συνεργασία με την ART ACTS (29/9)


τηλ. 210-3461981


Αθήνα, πολιτιστικό  Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων (Αγγ. Γέροντα 6, 105 58)


28 Σεπ Τεμβρίου 2013, 10.30-13.00


«Η μόδα και τα σύμβολά  της». Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για εφήβους με θέμα πόσο καινούργια είναι πολλά από τα «σημεία» της σύγχρονης μόδας.


πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς


210-3256927


Αθήνα, Κατασκευή Ιστοσελίδας Εβραϊκό  Μουσείο της Ελλάδος


29 Σεπ Τεμβρίου 2013


«Ο κύκλος της ζωής» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεματικές ξεναγήσεις.


210-3225582


Νίκης 39


Πειραιάς, Αρχαιολογικό Μουσείο (Χαριλάου Τρικούπη 31)


27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013


«Φως και σκιά μετρούν  το Χρόνο. Τα ηλιακά ρολόγια και η μέτρηση του χρόνου στην αρχαιότητα». Περιοδική έκθεση με συνοδευτικές εκπαιδευτικές δράσεις για σχολεία (27/9) και οικογένειες και ευρύ κοινό (29/9). Παράλληλη θα παρουσιαστεί σειρά διαλέξεων με θέμα τα όργανα αστρονομίας και τα όργανα μέτρησης του χρόνου στον αρχαίο κόσμο (27 και 29/9)


«Χρόνος φθοροποιός. Ο  αγώνας των συντηρητών αρχαιοτήτων  ενάντια στις φθορές του χρόνου».  Οι συντηρητές αρχαιοτήτων υποδέχονται  το κοινό στους χώρους των εργαστηρίων  και παρουσιάζουν τη δουλειά τους (29/9).


τηλ. 210-4521598


Κηφισιά, Μουσείο  Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ (Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά, 145  64)


27-29 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Μουσειοπειραματισμοί στο Χρόνο» Εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και οικογένειες με κεντρικό άξονα εφευρέτες διαφορετικών εποχών και εφευρέσεις που άλλαξαν την αντίληψη του χρόνου της επικοινωνίας.
τηλ. 210-6201899


Πειραιάς, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα)


27,28 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Χρόνος στη θάλασσα»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, δημιουργία εκπαιδευτικού φυλλαδίου  με θέμα τα ημερολόγια πλοίου και τα ναυτικά όργανα, ξεναγήσεις.
τηλ. 210-4516264


Αρχαιολογικό  Μουσείο Λαυρίου, αρχαιολογικοί  χώροι Θορικού, δημιουργια e shop Σούριζας


27,28 Σεπ Τεμβρίου 2013
«Η Λαυρεωτική στο  Χρόνο».
Εκπαιδευτική δράση  με τίτλο «Σούνιο, ο ναός του Ποσειδώνα και η ζωφόρος. Διαδρομή στο χώρο και το χρόνο» στο Α.Μ. Λαυρίου (27/9, κατασκευη ιστοσελιδας 10.00-13.30) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.
Θεματικές ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού και  τα αρχαία μεταλλεία της Σούριζας με τίτλο «Από το χθες στο σήμερα» (10.00-13.00)
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:  22920-22817


Αρχαιολογικό  Μουσείο Μαραθώνα


27 Σεπ Τεμβρίου 2013 (10.00-12.30)
Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Το αποτύπωμα του χρόνου: Τα ταφικά έθιμα μέσα από τα ευρήματα του Μαραθώνα»
τηλ. 22940-55155


Αρχαιολογικό  Μουσείο Βραυρώνας


27, 28 Σεπ Τεμβρίου 2013
Εκπαιδευτική δράση  με τίτλο «Η παραγωγή του οίνου  στα μεσόγεια στην αρχαιότητα και σήμερα» για σχολικές τάξεις Δημοτικού (27/9, 10.00-13.00) και οικογένειες (28/9, 11.00-14.00)
πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 22990-27340, κατασκευή e shop 27020


Αρχαιολογική  Συλλογή Αχαρνών


27 Σεπ Τεμβρίου 2013, 11.00
«Ποιοι, οικονομικα sites πότε, πού». Εκπαιδευτικό παιχνίδι για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.
τηλ. 210-2466122


Διαβάστε επίσης:


Το πρώτο Νιγηριανό φεστιβάλ μουσικής και χορού στο Γκάζι!


Ευγενίδιο Ίδρυμα: Παρουσιάζει τα μυστικά της Μετεωρολογίας


Η Συλβί Γκιλιέμ «επιστρέφει» στο Μέγαρο Μουσικής


Μαγική πρόβα της Λυρικής στο λιμάνι του Πειραιά (vids)Κατασκευή Ιστοσελίδων
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=97145&cat=1

Κατασκευή Ιστοσελίδων…